Med Canva kan du designe dine egen logo enkelt og raskt

Jan Kenneth Hansen

Jan Kenneth Hansen

Sist oppdatert:

Leter du etter programvare som kan hjelpe deg med å lage en flott logo og andre grafiske elementer til din nettside eller butikk etter behov?

Store avanserte bilderedigeringsprogrammer som Photoshop kan være vanskelig å sette seg inn i bare for å gjøre litt små designoppdrag av og til. Tross alt tar jo folk på flerårig skolegang for å lære seg dette!

Og let’s face it – Ikke alle er laget for å bli designere. Derfor er det viktig for mange å ha et verktøy som kan gi deg gode eksempler og maler å følge, slik at du ikke kaster bort en masse tid på å lære deg på å bli designer.

Takket være Canva kan du finne masse inspirasjon selv til å gjøre små designoppdrag som å lage en ny logo med flotte maler du kan følge.

Hva er Canva? – Gratis og betalte funksjoner forklart

Dette er en designplattform der du kan lage profesjonelle grafiske design. Du trenger ikke å ha designferdigheter for å bruke Canva. Plattformen har et intuitivt drag-and-drop-grensesnitt som gjør det enkelt å tilpasse bilder og tekst slik du vil ha det.

Canva har en stor samling av maler og grafiske elementer som du kan benytte deg av, og mange av disse elementene er helt gratis å bruke. Du kan for eksempel designe logo ved å bruke maler og tilpasse fonter og grafiske elementer slik du vil.

Derimot er det noen begrensninger på gratisversjonen. Ikke alle bildekilder er tilgjengelige, og enkelte effekter og redigeringsmuligheter er ikke tilgjengelig for gratis brukere.

For å få tilgang til alle funksjonene må du enten abonnere på Pro. De har også et abonnement for Team om du trenger å samarbeide med andre som skal ha tilgang til å lage designelementer for deg.

Gratis funksjoner i Canva inkluderer:

 • Bruk av malene på siden – over 250,000 maler å velge mellom
 • Tilgang til en stor samling av grafiske elementer – 100 + designelementer for nettsider, sosial media og brev.
 • Stor lagringsplass med muligheter for fildeling – Få 5 GB skylagring slik at du slipper å laste ned alt du lager. I tillegg kan du dele filer med andre brukere.
 • Over 12 millioner gratis bilder som du kan bruke til bloggposter og sosiale media innlegg

Slik lager du Canva norsk logo – steg for steg

Du kan fint bruke Canva på norsk i og med at programmet støtter alle karakterer i det norske alfabetet, og eventuelle andre språk du vil bruke.

Det beste med å opprette logo med denne programvaren er at du slipper å starte med et tomt ark. Alle designere trenger inspirasjon, og det får du massevis av med Canva.

 1. Gå inn på Canva Logo Maker. Her får du med en gang opp hundrevis av maler i venstre meny som du kan la deg inspirere av. Fordelen med å gå inn på LogoMaker er at selve “lerretet” (canvas) blir tilpasset til standard logostørrelse. Dermed trenger du ikke å tenke på å justere bildestørrelse og pikselstørrelse for å få det perfekte resultatet.
 2. Velg malen som passer best: Du velger mal ved å venstreklikke på malen du liker. Men dette kan være den utfordrende biten… Det er jo hundrevis av maler å velge mellom her. (Her kan du se alle logo maler)
  Du må bestemme deg for bakgrunnsfarge, font og farger. Om du allerede har en nettside med et bestemt fargekart, er det viktig at du velger noe som passer til dette. Vi skal gå gjennom designtips senere i artikkelen.
 3. Tilpass malen: Når du har lagt til malen på lerretet kan alle elementer redigeres slik du vil ha det. Du kan for eksempel utvide eller krympe grafiske elementer ved å dra i hjørnene på hvert enkelt element. Det samme kan du gjøre med teksten. I tillegg kan du endre fonter og farge på teksten.

Når du er ferdig og er fornøyd med ditt resultat kan du laste ned din nye Canva logo ved å trykke på “Share”-knappen oppe i høyre hjørne. Her kan du velge mellom å laste ned din nye logo i flere forskjellige formater ved å trykke på “Download”.

Du kan også velge å dele logoen på sosiale medier eller bestille opptrykk av din nye logo på papir og konvolutter.

Canva design tabbene du må unngå

Det finnes mange logo-generatorer i dag på nett. Problemet med disse er at de tenker kun på hvilken bransje du er i, og ingenting i forhold til dine eksisterende designelementer.

For eksempel om nettsiden din har mye blå og sorte detaljer, ville det se rart ut om logoen din ikke gjenspeiler de samme fargene og fonter du allerede bruker.
På Canva kan du sikkert finne mange forskjellige maler du vil bruke til din nye logo. Men hvordan vil den faktisk se ut på nettsiden din?

Her er flere tips for å unngå design tabber i Canva:

 • Tilpass fargevalget på logo og alle grafiske elementer, tabeller og bannere på din nettside. Det ser veldig rart om du ikke bruker de samme fargene i logoen med helt andre nyanser enn på nettsiden.
 • Om logoen ikke skal plasseres på en hvit bakgrunn må du sørge for å fjerne bakgrunnen på logo bildet. Om ikke får du en hvit firkant rundt logoen som ser helt malplassert ut.
 • Sørg for at logoen dekker hele lerretet når du lager din logo. Plasserer du den bare midt på lerretet og ikke strekker ut elementene kan logoen se for liten ut. Heller gi bildet full oppløsning og tilpass størrelsen i din nettsidebygger.

Disse tipsene gjelder vel egentlig uavhengig av hvilken programvare du bruker for å lage en ny logo. Men forskjellen fra Canva og andre programvarer er brukervennlighet og den enorme databasen av maler å få inspirasjon og ideer fra.

Oppsummering

 • Canva passer for entreprenører som vil gjøre små designoppdrag selv med brukervennlig programvare som hjelpe deg hele veien.
 • Du trenger ikke å betale for å bruke Canva, men du kan abonnere for å få tilgang til flere redigeringsfunksjoner som å fjerne bakgrunn på bilder.
 • Du kan lagre og dele filer i skyen, slik at du kan delegere oppgaver til andre Canvas brukere om du ønsker at andre skal jobbe med filen.
 • I motsetning til andre bildegeneratorer eller logo-generatorer som spytter ut vilkårlige utfall, kan du heller redigere og skreddersy elementer på egenhånd for å tilpasses nettsider og sosiale medier.
 • Canva gir deg veldig mange valgalternativer og maler, så hent tenk litt over fargevalget og fonter du skal bruke på logoen slik at det matcher din hjemmeside.
 • Les mer om hvordan du kan lage en logo med de beste verktøyene på nett, om du vil vite mer om andre gratis alternativer til Canva.

Om Forfatter

Jan Kenneth Hansen

Om Forfatter

Hei, jeg er Jan Kenneth Hansen

Jeg jobber hovedsakelig som skribent for flere nettsider og nettbutikker, og publiserer innhold på en rekke forskjellige plattformer. Målet mitt er å hjelpe deg å finne nettbutikkløsningen som passer best for deg ut i fra mine egne erfaringer.