Hvordan lage logo – Finn beste løsninger i denne testen

Jan Kenneth Hansen

Jan Kenneth Hansen

Sist oppdatert:

logo maler gratis

Det første møtet kunden din har med ditt firma, er som regel logoen dere bruker. Den skal si noe om dere som firma, som personer og hvilken bransje dere er i. En rotete og uprofesjonell logo gir et dårlig førsteinntrykk.

En god logo er altså en av de viktige tingene når du oppretter et firma, og det er ikke bare bare å lage en logo som både er stilig, representerer dere og kan brukes til alt. Det er kanskje fristende å lage en logo selv, eller lete etter et nettsted som genererer logoer gratis. Men er det egentlig lurt? Eller burde du investere litt penger i en stilig og profesjonell logo?

Det finnes utrolig mange ulike verktøy og nettsteder som markedsfører seg som gratis, men disse kommer alltid med ulike begrensninger.

Derfor bør du være forberedt på å betale noe for logodesignet ditt, enten det er AI som lager den eller du bestiller en logo av en logodesigner. Husk at en logo med et unikt, tilpasset og bra design er en investering for ditt firmas branding.

Vi anbefaler at du får laget, og kjøper, en profesjonelt designet logo. Det vil spare deg for tid, og som regel vil du få et mye bedre resultat enn du klarer å oppnå selv. Vårt beste tips til deg er å kontakte logodesignere på Fiverr. Fiverr er en av de beste markedsplassene for kjøp av logoer fra profesjonelle designere til en konkurransedyktig pris.

Men det finnes også andre steder å lage en logo, og vi skal se litt nærmere på de 7 beste alternativene vi har funnet.

De beste stedene å lage en logo med et profesjonelt utseende:

Som nyoppstartet bedrift er det lett å tenke at en logo er unødvendig bruk av penger, da du enkelt kan lage en selv eller via et såkalt gratis verktøy.

Ha da i bakhodet at en rebranding kan bli dyrt i ettertid når du velger å bytte logo, at en profesjonelt designet logo gir et bedre inntrykk og at du finner steder der en logo ikke koster skjorta og litt til.

Våre tips for logodesignsteder er underlagt ulike kriterier. Du skal ha mulighet til å velge flere ulike stilarter, tilpasningsmulighetene i forhold til form, farger og fonter må være gode og logoen du bestemmer deg for må kunne brukes til alt.

Gratis logoverktøy gir deg normalt sett en logo du kan laste ned. Denne har dårlig oppløsning og dersom du ønsker å bruke logoen, må du betale for å få den i en oppløsning som reelt kan benyttes til det du ønsker.

  • Et logobudsjett bør ligge på mellom 300 og 900 kroner for å få en logo som faktisk går an å bruke til bedriftens mange behov.
  • Det er alltid verdt pengene å kjøpe en profesjonelt designet logo fremfor å lage den selv, med mindre du har et veldig stramt budsjett. På Fiverrs markedsplass kan du sjekke priser og kvalitet, slik at du får en ide om hvor prisene på en høykvalitets logo ligger.
  • Frilanseren/logodesigneren du velger bør kjenne kulturen i ditt geografiske område godt, slik at dere enklere forstår hverandre i diskusjonen rundt grafisk konsept, merkevareidentitet og målmarked.
  • Sørg for at du får ubegrensede revisjoner inkludert i prisen når du bestiller en profesjonelt designet logo.
  • Før du bestemmer deg for å ansette noen til å lage din logo, husk å sjekke personens/firmaets tidligere prosjekter og designs, og tilfredsheten hos tidligere kunder.
  • En generell anbefaling for logoer er å holde den enkel. Tenk på de store og veletablerte virksomhetene innen ditt felt. Er logoen komplisert og full av farger og symboler? Sannsynligheten for det er liten. Færre farger, færre symboler og tydelig logo er normen i dag.

Lag din egen logo – Beste 6 løsninger

Det er flere kriterier som er lagt til grunn i vår test av logo makere på nett. For det første skal den ha mange stilalternativer og tilpasningsmuligheter, slik at du kan skape en logo uten mye kunnskap om design og få hjelp og veiledning underveis. Her er de ti beste løsningene for å lage logo ut i fra vår bedømming.

1. Fiverr – det beste valget for en profesjonelt designet logo

lage egen firmalogo

På markedsplassen Fiverr finner du både utdannede logodesignere, frilansere som er gode på design og kunstnere som lager logoer. Altså kan du finne mange ulike løsninger for logodesign, til ulike priser og kvaliteter.

Gjør dine undersøkelser, kikk på deres tidligere prosjekter og kundetilbakemeldinger og ha en dialog før du ansetter en person til å lage din logo.

Et annet alternativ hos Fiverr er deres AI logomaker. Denne kan lage en logo til firmaet i løpet av kort tid og av god kvalitet. Det er verdt å huske på at dette er forhåndslagede maler som endres for å tilpasses ditt firmanavn, og derfor kan det være andre som har lignende logoer.

Prisene hos frilanserne på Fiverr er svært konkurransedyktige og du finner både billige, middels og dyre logodesignere. Sjekk ut alle de ulike mulighetene på Fiverrs plattform og finn en frilanser til å lage din firmalogo.

2. Looka – det beste valget for AI logodesign

AI logo design

Du legger inn firmaets navn, bransjeord og undertittel. Velger om du ønsker symboler og hvilken farge du liker. Etter få sekunder får du opp en mengde ulike logoer som du kan velge mellom.

Deretter velger du en variant og kan tilpasse denne videre ved å bytte symbol, farger og utseende, legge til ramme og velge annen skrift. Variasjonsmulighetene er mange og selv om denne logodesigneren har begrensede muligheter for unike logoer, finnes det over 300 ulike maler, så det skal mye til før din logo ligner noen andres.

Når du er fornøyd med logoen din, velger du mellom ulike prispakker.

Det mest populære er Brand Kit abonnementet, som gir deg alt du trenger til firmaet, fra logovarianter og profiler til sosiale medier til e-post underskrifter og fakturaer som er klare til utfylling.

Men du kan også velge å bare betale for logoen du har designet og får da enten én logofil eller flere ulike logofiler ettersom hva du velger å betale.

Alt i alt er Looka et fantastisk verktøy som du bør prøve ut.

3. Placeit – Velger logoen som passer best for din bransje

Placeit for å skape logo

Hvordan lage en logo til din bedrift uten mye designferdigheter? For nettbutikker og e-handel er det få andre som gjør jobben bedre enn Placeit logo maker. Det er enkelt å komme i gang – bare skriv inn ditt firmanavn og hvilken bransje du jobber i.

Den kunstig intelligente plattformen tar seg av resten. Når du trykker på “Let’s go!” vil du få opp hundrevis av alternativer som du kan tilpasse til din bedrift.

  • Du kan redigere farger, fonter og grafiske elementer med mange forskjellige forslag.
  • Laste ned logoen i flere forskjellige formater
  • Du kan enten velge å betale kun for logoen eller få tilgang til tusenvis av bilder, grafiske elementer og video til din nettside til en lav månedspris.

Placeit er altså ikke gratis slik som Canva. Men for dem som synes det er vanskelig å redigere maler og vil heller velge mellom et bredt utvalg av logoer som er skreddersydd for din bedrift, er Placeit en enklere løsning hvor du bare peker og klikker på de endringene du ønsker.

Finn gratis logo maker hos Placeit for norske brukere her…så får du mange muligheter for å skape en logo gratis.

4. Canva logo maker – Fantastisk verktøy, men ikke den beste for logoer

designe logo med canva

Canva er et fantastisk designverktøy på mange måter. Dette er et verktøy for bilderedigering, laging av kalendere, innlegg og reels til sosiale medier, videoredigering og mye mye mer.

Inne på Canva finnes det også ulike variasjoner av logoer som kan tilpasses slik at du får det utseende du ønsker, men utvalget av gratis logomaler for bedrifter er begrenset.

Når det er sagt, er nok ikke logoene du kan få gjennom Canva de beste. Men du kan lage en logo i god oppløsning helt gratis så lenge du holder deg unna Pro-elementene. For å fjerne bakgrunnen på logoen din, må du ha et abonnement, noe som er verdt å tenke på når du lager logoen. Hvit logo blir ikke alltid hvit når den trykkes.

Du kan altså prøve deg frem og designe en logo til firmaet ditt som dere kan benytte dere av i oppstarten om dere ikke har budsjett til å investere i en profesjonell logo.

5. Hatchful – Best for for å skape en merkevare

hatchful gratisverktøy

Hatchful er svaret på hvordan du kan lage logo gratis i en fei! Ønsker du å få optimal størrelse på din logo for din nettside og sosiale medier, er Hatchful et enkelt verktøy for deg å skape en merkevare.

Hatchful er en gratis programvare som er laget av samme selskapet som driver Shopify nettbutikk løsning, derfor det er enkelt å utvikle en passende og moderne logo for e-commerce med en erfaren utvikler i ryggen.

Å lage logo med Hatchful gjøres i 6 enkle trinn:

  1. Gå til Hatchful logo maker
  2. Velg bransje du jobber innenfor
  3. Velg stiluttrykk på din logo.
  4. Skriv inn firmanavn og slagord
  5. Velg hvilke plattformer du ønsker å legge ut din nye logo
  6. Velg din nye logo ut i fra hundrevis av maler!

Når du har funnet logoen som passer best for deg, kan du videre redigere font, bakgrunn og farger på logoen. Så forlagene du får opp i steg 5 er ikke endelige. Når du har redigert logoen og fått det resultatet du vil ha, kan du laste den ned i mange forskjellige formater.

Disse skal være tilpasset for plattformene du ønsker å være synlig på som Facebook, Instagram, Twitter m.m. – Og det beste av alt, det er helt gratis å bruke!

Hatchful tilbyr kanskje ikke like mange alternativer som Canva og Placeit, og design kan kanskje virke litt for “moderne” og eksperimentell for mange. Men finner du riktig logo her vil du aldri få problemer med å tilpasse den til forskjellige plattformer.

wix maker

Etter du har skrevet inn ditt firmanavn kan Wix logo maker virke som om den kommer med litt kjedelige og nøytrale valg. Men når du går videre i prosessen og skal redigere din logo, får du et hav av spennende muligheter.
I første omgang skal du egentlig bare velge font, og deretter kan du legge til designelementer som ikoner og former for å sprite opp designet.

Det som virkelig imponerer med denne løsningen er at du får se nøyaktig hvordan din nye logo vil se ut på forskjellige formater som PC, mobil, brev og til og med t-skjorter til firmaet.

  • Få inspirasjon fra hundrevis av alternativer
  • Rediger logo og tilpass alle elementer slik at de passer til dine plattformer
  • Du kan implementere logo direkte på din Wix-side, sosiale medier eller på rekvisita som kaffekopper og t-skjorter og bestille direkte på plattformen

Hvordan lage egen logo med Wix og laste ned filene? Har du allerede en Wix-nettside med en betalt plan trenger du ikke å betale for å bruke logo makeren. Om ikke, kan du velge mellom forskjellige betalte logo-planer for å laste ned din nye logo i forskjellige formater.

Velg mellom tusenvis av logo maler gratis med Wix her til norske brukere, slik at du kan komme i gang med å utvikle din nye logo gratis.

5. Tailor Brands – Få en logo som fungerer på alle plattformer

hvordan å lage logo gratis

Tailor Brands er nok en flerstegs-generator som gir deg hundrevis av alternativer basert på din bransje og sektor. Du får tilgang til mange forskjellige grafiske elementer og fonter for å tilpasse din nye logo, og det er veldig enkelt å komme i gang.

  • Du får en tilpasset logo som fungerer på alle plattformer.
  • Du kan se med en gang hvordan logoen vil se ut på nettsider, t-skjorter eller visittkort.
  • Når du er ferdig får du en filpakke i forskjellige oppløsninger og størrelser som er beregnet for forskjellige gjøremål som trykksaker, sosiale medier og nettsider.

Et lite minus med Tailor Brands er at programmet gir deg ikke så veldig mange alternativer når det gjelder redigering. Har du for eksempel valgt et ikon du vi ha med, kan du ikke flytte det hvor som helst.

Du kan endre elementer, men du kan ikke legge til flere. Resultatene blir helt ok og er veldig enkelt for dem som ikke vil bruke mye tid på å finjustere alle elementer selv. Men for de som vil skape noe unikt og nytt blir nok løsningen litt for stiv og usamarbeidsvillig.

Oppsummering

maler og designelementer
  • Det er flere ting å tenke over når en firmalogo skal planlegges og lages. Logoen er kundenes førsteinntrykk av bedriften og bør være stilren og ha et profesjonelt utseende. Videre må logoen tilpasses markedet den skal brukes på, og være tilpasset både i font, farger og symbolbruk. Her i landet er normen for logoer at de er enkle med få farger.
  • Et verktøy (nettside) som markedsfører seg som gratis, er sjelden det. For å få en logo med høy oppløsning i ulike varianter, for å dekke ulike behov der logoen trengs, vil du måtte betale for logonedlastningen. Og dersom du bruker et designverktøy som gir deg en gratis logo, er sannsynligheten stor for at denne ikke kan brukes overalt der du trenger den, og det er langt fra sikkert at den er unik da disse verktøyene er begrensede i hva de tilbyr.
  • Vi anbefaler at du benytter deg av profesjonelle logodesignere eller logodesign-verktøy som har ekstra store tilpasningsmuligheter. En av de største fordelene ved å bruke en person til å designe logoen din er at det er mye lettere å diskutere seg frem til noe unikt og fantastisk som representerer ditt firma.
  • Vi anbefaler derfor Fiverrs markedplass for logodesign. Her finner du mange ulike frilansere som spesialiserer seg i logodesign, fra rimelige til dyre. Som alle andre steder gjelder også her at du får det du betaler for, så ta kontakt med ulike logodesignere og undersøk:
    • Hva de tilbyr – hvor mange variasjoner, størrelser, til hvilket bruk
    • Oppløsning og filtyper
    • Priser selvsagt
    • Endringer på senere tidspunkt
    • Tidligere designs
    • Kundetilfredshet
    • Har personen en kulturell forbindelse og god forståelse for markedet du skal bruke logoen din i?
  • Looka er vårt beste tips for en AI logodesign av utmerket kvalitet. Her får du en grunnide som du videre tilpasser til du er fornøyd, slik at du får en logo du ønsker. Prispakkene er konkurransedyktige og du kan endre logoen din senere.
  • Det finnes flere muligheter for både egen design på logoen og kjøp av design, blant annet hos Placeit, Canva og Wix. Til syvende og sist kommer det an på hvor profesjonell logo du ønsker, hvor stort budsjett du har og hvor unik logo du kan tenke deg.

Om Forfatter

Jan Kenneth Hansen

Om Forfatter

Hei, jeg er Jan Kenneth Hansen

Jeg jobber hovedsakelig som skribent for flere nettsider og nettbutikker, og publiserer innhold på en rekke forskjellige plattformer. Målet mitt er å hjelpe deg å finne nettbutikkløsningen som passer best for deg ut i fra mine egne erfaringer.