Design bannere og logo enkelt med Placeit

Jan Kenneth Hansen

Jan Kenneth Hansen

Lage varer som de kan selge til sine følgere

Webutviklere eller innholdsskapere for sosiale medier har ofte bruk for grafiske elementer for å skape spennende innhold. Mange innholdsskapere har også interesse av å skape merch som de kan selge til sine følgere, for eksempel t–skjorter eller kaffekopper med en logo eller et sitat de bruker. Men skal du ansette designere for å gjøre jobben kan dette fort bli kostbart i Norge.

Men hva om du hadde en egen plattform med tusenvis av maler å velge mellom, og kunne tilpasse dem til akkurat det du trenger? Det er her Placeit kommer inn i bildet.

Med over 85.000 elementer å velge mellom for webutviklere, innholdsskapere og print-on-demand designere, er dette et komplett verktøy for alle som trenger gode designmaler å jobbe med.

Les også vår artikkel om Canva, som er det beste logoverktøyet for norske bedrifter.

Funksjoner og muligheter med Placeit

Over 80 prosent av kunder gir enten 4 eller 5 stjerner til Placeit og er veldig godt fornøyd med designmulighetene som plattformen gir (referanse Trustpilot). Dette er en nettbasert plattform som gir brukervennlige verktøy for å lage markedsføringsmateriale og mockups.

Nettbasert plattform som gir brukervennlige verktøy

Nettstedet er designet for enkeltpersoner og bedrifter som ønsker å lage høykvalitets visuelt innhold raskt og effektivt, uten å trenge designferdigheter eller dyr programvare. Brukere kan lage produkt-mockups, logoer, videoer og andre markedsføringsmaterialer ved hjelp av maler og designverktøy på nettstedet.

Hvem passer Placeit for? 

Alle som har behov for grafiske elementer, opptrykk eller webdesign har bruk for denne plattformen. Her er bare noen spennende forslag til hva du kan bruke Placeit til:

 • Lage mockups for print-on-demand
 • Lage logo for egne merkevarer
 • Design av reklamer og bannere
 • Lage spennende video-introduksjoner
 • Print-on-demand design
 • Reklamebannere for nettsider

Placeit gir altså muligheten for både designere og privatpersoner til å skape originalt innhold basert på profesjonelle maler. Alle kan redigeres og tilpasses slik du vil ha det. Her er noen typsiske bransjer som bruker Placeit:

Opptrykk eller webdesign kan bruke denne plattformen

Fotografer – Placeit er perfekt for dem som vil selge sine egne bilder på nett. Har du for fotografier du vil selge på Etsy eller andre plattformer? Da kan du lage flotte mockups med bildene dine plassert i en ramme slik at kunder ser nøyaktig hvordan bildet vil se ut på veggen.

Designere – Å lage en logo eller bannere for nettsider kan ta tid og komme på ideer. Men når du har tusenvis av maler som kan hjelpe deg med inspirasjon, går jobben mye fortere.

Innholdsskapere – Influensere på Twitch eller Youtube bruker plattformer som Placeit ofte for å innhente grafiske elementer for å gjøre videoene deres mer interessante. her får de et komplett verktøysett for å designe grafiske elementene de trenger for å vekke oppmerksomhet fra sine følgere. De kan også skape sitt eget merch som t-skjorter for å selge til sine følgere.

Gjennomgang av kategorier på plattformen

Med over 85.000 design elementer tilgjengelig, har Placeit likevel greid å lage en veldig oversiktlig og brukervennlig nettside for å finne innholdet du er ute etter. I menyen øverst på siden finner du 5 forskjellige alternativer:

Mocups – Her får du en komplett løsning for personer som selger egne design på nett. Med integrert print-on-demand kan du selge dine egne trykk og videre bestille opptrykk fra forskjellige som er nærmest ditt landet ditt, Om du for eksempel vil selge ditt eget klesmerke med egen logo velger du bare å trykke opp etter behov etter hvert som bestillingene kommer inn.

Designs – Enten du vil jobbe ut i fra tusenvis av maler som Placeit tilbyr eller et helt blankt kanvas, har du muligheten til å eksperimentere med design så mye du vil. Å skape originalt innhold blir mye enklere når du får hjelp av maler og enkel veiledning på nettsiden.

Klarte å lage en veldig oversiktlig og brukervennlig nettside

Logos – Å skape sin egen logo for nettsider, sosial media eller trykk er utrolig enkelt på denne nettsiden. Først og fremst velger du hvilken sektor din bedrift jobber innenfor, og dermed får du en rekke forskjellige maler å velge mellom. I tillegg er alle elementene mulig å redigere, slik at du får muligheten til å tilpasse logoen og skape noe som ingen andre har.

Videos – Er du interessert i å lage en egen Youtube kanal eller lage videoreklamer for sosial media, har du alle verktøyene du trenger på Placeit. Her får du ferdiglagde maler med videoeffekter, og det eneste du trenger å gjøre er å laste opp innholdet du vil ha av bilder, video og grafiske elementer.

Gaming – Denne kategorien er spesiallaget for dem som ønsker å produsere gaming innhold på forskjellige plattformer som Twitch og Youtube. Du kan få laget interessevekkende thumbnails, intros og outros med et enkelt drag-and-drop redigeringsprogram.

SmartMocups vs Placeit

Begge sidene har gratis mockups å bruke til print-on-demand eller spennende presentasjoner av bilder. Men hovedforskjellen er at SmartMocups har kun mockups, mens Placeit har et stort utvalg av designelementer for andre ting som video, nettsider og reklamer. I tillegg har de en egen logo maker som kan være interessant å bruke både for bedrifter å lage sin egen logo og designere som trenger inspirasjon.

Om du vil ha tilgang til alle funksjonene på disse nettsidene så har begge et abonnement. Placeit har tusentalls flere designmuligheter og koster bare halvparten av prisen. For kun $7.47 per måned kan du få tilgang til alt av innhold hos Placeit, mens SmartMokups tar $14 per måned.

Placeit har et stort utvalg av designelementer til andre ting

Konklusjonen er at Placeit har langt mer å by på for designere og i tillegg har lavere priser på sitt abonnement om du vil ha tilgang til alle design. Men er du kun interessert i mockups for å vise frem dine design har SmartMockups et suverent utvalg innenfor denne kategorien.

Oppsummering

 • Alle designmelementer kan tilapsses etter ditt behov. Du kan endre farger, fonter og bilder du vil ha med i dine design –  Prøv Placeit gratis så mye du vil her
 • Trenger du en logo til din nettside kan du lese mer om hvordan du kan lage logo her, for å sammenligne Placeit med andre gode alternativer på nett..
 • Plattformen tilbyr enkelte maler gratis til for eksempel mockups eller video. Men de fleste tjenestene krever at du enten kjøpe enkeltstående design eller har et månedlig abonnement.
 • Placeit har generelt en høy kundevirdering for kvalitet på designelementer og brukervennlighet av plattformen. I tillegg er de et av de rimeligste designverktøyene på markedet.
 • Du kan skape en gratis konto og logge deg inn med din Google eller Facebook konto og starte allerede i dag med å teste plattformen.

Om Forfatter

Jan Kenneth Hansen

Om Forfatter

Hei, jeg er Jan Kenneth Hansen

Jeg jobber hovedsakelig som skribent for flere nettsider og nettbutikker, og publiserer innhold på en rekke forskjellige plattformer. Målet mitt er å hjelpe deg å finne nettbutikkløsningen som passer best for deg ut i fra mine egne erfaringer.