Vi har testet Shopify i Norge: Desse ting bør du vite om

Jacob

Jacob

Sist oppdatert:

Med nesten en halv million aktive nettbutikker i 180 land regnes ikke Shopify bare som et av de ledende e-handelssystemene i verden. Shopify er nå også blitt en av de mest populære plattformene i både Norge og de nordiske nabolandene.

Plattformens popularitet kan i stor grad skyldes at de har lyktes med å lage en ekstremt brukervennlig plattform, der brukerne har alt på ett sted.

Som bruker er det ikke nødvendig å ha noen tidligere erfaring med e-handel. Shopify er derfor et naturlig valg spesielt for nybegynnere.

Det som er bemerkelsesverdig med plattformen, er at det er en av de mest moderne plattformene som er tilgjengelige med tanke på funksjonalitet. Dette betyr at selv erfarne og avanserte brukere ofte velger Shopify fremfor andre mer komplekse systemer på markedet.

Selv store selskaper velger å bruke plattformen, inkludert for eksempel: Red Bull, Pepsi, Nestlé, Budweiser, WWF og Nescafé.

Shopify er den tjenesten vi mener er best for det norske markedet. Den er enkel å bruke, rimelig, og godt tilpasset for Norge. Du kan også prøve Shopify gratis.

I noen tilfeller kan det imidlertid finnes bedre plattformer i markedet for Norge, men dette avhenger av dine spesifikke behov.

I denne artikkelen trekker vi derfor frem noen av de viktigste fordelene og ulempene med Shopify, så du kan finne ut om denne plattformen kan passe til dine behov.

Hva er og for hvem er Shopify?

Shopify er en nettbutikkplattform som brukere får tilgang til via en portal. (Så du trenger ikke å laste ned og installere programvare). Du kan logge deg inn for å få tilgang til Shopifys nettbutikk. Systemet er enkelt og mer intuitivt å bruke, i forhold til noen open source-plattformer.

Shopify har, som mange andre verdensledende e-handelstjenester, innsett fordelen ved å tilby kundene et bredt spekter av funksjoner (“apper”). Imidlertid er det kostbart å utvikle alle funksjoner som brukere i forskjellige markeder over hele verden trenger.

Av den grunn tillater Shopify uavhengige utviklere å utvikle og selge programmene sine («apper») og designe maler («temaer») til Shopify-brukere.

På denne måten har de lyktes med å møte brukernes behov og behov når det gjelder design, funksjonalitet og tilpassede løsninger.

Shopify har i dag et større utvalg funksjoner enn noen sammenlignbar plattform på markedet, og blir stadig oppdatert med nye programmer etter etterspørsel fra markedet. Derfor velger mange Shopify-brukere å fortsette å bruke plattformen, selv når det oppstår nye markedsbehov.

Plattformen er dermed egnet for både oppstartsbedrifter og ekspansive, internasjonale e-handelsbedrifter.

Fordeler du bør vite om med plattformen

 • Passer for både nybegynnere og erfarne gründere. Tjenesten føles intuitiv og enkel å bruke.
 • Plattformen er godt tilpasset det norske markedet. Du kan administrere norske valutainnstillinger, tekst og produktinformasjon.
  • Leveres med et stort utvalg av mulige betalingsløsninger for det norske markedet. Tjenesten er integrert med de ledende betalingstjenestene for det norske markedet (for eksempel Klarna, Vipps og PayPal osv.)
  • Den beste tjenesten for alle som ønsker å selge via dropshipping i Norge. Som bruker kan du få tilgang til hundretusener av elementer gjennom gratisappen Oberlo.
 • Plattformen har et godt oppsett for å styre salg via mange salgskanaler (multikanal): Systemet kan håndtere salg via sosiale medier, fysiske butikker, dropshipping osv. Tjenesten er også godt integrert med flere av de største markedsplassene i verden. (Dette inkluderer Amazon, som nå kommer inn i det nordiske markedet.)
 • Plattformen gir brukerne tilgang til flere funksjoner («apper») enn noe sammenlignbart alternativ.
 • Rimelig alternativ. Det finnes plattformer som er litt bedre i pris (for eksempel Wix), men du får mer valuta for pengene med Shopify. For små og mellomstore nettbutikker er vanligvis «Shopify Basic»-pakken tilstrekkelig. Her kan du lese mer om priser for de forskjellige servicepakkene.
 • Kundestøtte 24/7 via mail, telefon og chat.
 • Tjenesten kan testes gratis, les mer her. (Du trenger ikke legge inn sensitiv informasjon for å teste tjenesten, og du trenger heller ikke å betale hvis du ikke vil fortsette å bruke plattformen etter at testperioden er over.)
 • Shopify tilbyr flere gratis verktøy og tjenester for oppstart. For eksempel Hatchful, som er en gratis logoprodusent.

Ulemper du bør vite om med plattformen

Selv om vi anbefaler Shopify som den beste plattformen for Norge, er det et par ulemper du bør vite om før du bestemmer deg for å betale for tjenesten.

 • Transaksjonskostnader legges til i noen markeder: Vi tror at den største ulempen med denne e-handelsplattformen er at det er transaksjonsgebyrer i noen markeder.
  • Shopify har utviklet sin egen betalingstjeneste, Shopify Payments, som betyr at brukere ikke trenger å betale transaksjonsgebyr for produkter de selger i sine nettbutikker. (De fleste andre betalingsløsningene på markedet krever at man betaler et transaksjonsgebyr, men dette slipper du med Shopify Payment). Problemet er at Shopify Payment ennå ikke har støtte i det norske markedet, og er derfor ikke tilgjengelig for norske brukere per i dag. (Her kan du sjekke om Shopify Payments er utgitt i Norge enda)
  • Shopify Payment kan brukes i noen markeder og kan være en stor fordel hvis du også ønsker å selge i utenlandske markeder i fremtiden.
 • Plattformen kan håndtere salg gjennom fysiske butikker og kommer med en integrert løsning for POS. (Du kan administrere alle data i ett og samme system.) Dette passer for eksempel for allerede etablerte selskaper som også ønsker å tilby salg på nettet. Shopify POS er imidlertid foreløpig ikke kompatibel på det norske markedet.
 • Bloggredigeringsverktøy er dårlig: Redigeringsverktøyet som er inkludert i den grunnleggende funksjonaliteten for redigering av innlegg i nettbutikkens blogg er vanskelig å bruke og gir bare begrenset funksjonalitet.
  • Tror du at du regelmessig vil oppdatere bloggen din i nettbutikken, så er det sannsynligvis bedre å kjøpe et bedre redigeringsverktøy i app-markedet. Vår favoritt er Blog Studio, som kan testes gratis.
 • Få gratis temaer: Selv om denne plattformen har hundrevis av forskjellige designmaler å velge mellom, er det et dårlig utvalg av temaer som kan brukes gratis.
  • Det er ikke uvanlig at mange brukere ikke finner et passende tema blant det inkluderte gratisutvalget. Dette er fordi malene som er tilgjengelige gratis bare passer for de mest vanlige nettbutikkene/nisjene. For eksempel kan du forvente å måtte kjøpe et tema hvis du vil bruke et tema for en mer spesifikk nisje (dvs. et mindre/smalere marked eller et mer spesifisert markedssegment).
  • Prisene for maler som ikke er gratis, kan variere fra ca. $ 50-170 (engangskostnad).

Er domene og webhotell inkludert i tjenesten?

Alle prisplaner kommer med webhotell inkludert som en del av tjenesten. Shopify har innsett verdien av å gi brukerne gode lastetider og lagringskapasitet. Derfor kommer alle planer med ubegrenset båndbredde.

Plattformen er relativt bra når det gjelder sikkerhet, hastighet og oppetid. Systemet er satt opp med sitt eget CDN “Content Delivery Network” (det gjør at nettbutikken og produktsidene dine laster raskt, uansett hvor i verden kundene dine er).

Som en gratis prøvebruker av tjenesten registrerer du først et gratis underdomene. Hvis du bestemmer deg for å gå over til å bli en betalende kunde, har du muligheten til å registrere ditt eget «toppnivådomene».

Ditt eget domene koster ca. $ 11 (som er en markedspris for å registrere et domene). Det er også mulig å registrere et domene hos en annen registrar og deretter overføre domenet til Shopify.

Vi tror at en klar fordel med å bruke en komplett tjenesteløsning er at det er lettere fra et brukerperspektiv. Det er ganske enkelt tidsbesparende å få tilgang til alt på ett sted: domene, SSL, webhotell, apper, CDN, kundeservice, pluss mange gratis tjenester.

Her er noen av kanalene som plattformen støtter:

 1. POS
 2. Instagram
 3. Facebook
 4. Chatte-apper
 5. Amazon
 6. Pinterest

Hvilke kanaler kan du administrere med plattformen?

Shopify er et av de beste og mest populære systemene i verden fra et brukerperspektiv. Det er enkelt å bruke, og du kan raskt få nettbutikken din på nettet. Systemet er også i fremste rekke når det gjelder integrasjon med forskjellige markedsførings- og salgskanaler på markedet.

Brukere som velger dette systemet, får en moderne plattform som er satt opp for å håndtere salg gjennom flere salgskanaler.

Kassesystem (POS: Point of Sale)

Et behov som har blitt stadig viktigere innenfor varehandel, er fremfor alt å kunne styre salg via flere kanaler (“multikanal”). Det kan være alt fra midlertidige butikker til salg i forbindelse med arrangementer eller markedsføringskampanjer. Ved å tilby muligheten til å bestille varer og tjenester i alle sammenhenger selskapet har kontakt med kunder (eller potensielle kunder), kan salget øke.

Shopify er en moderne flerkanals løsning som lar brukere selge gjennom alle aksepterte salgskanaler. Det anses nå som en stor kundefordel å kunne kjøpe en tjeneste eller et produkt uavhengig av hvor og når kundens behov oppstår.

POS skiller Shopify fra andre e-handelsplattformer i markedet. Med POS kan du tilby salg både i din fysiske butikk så vel som gjennom elektroniske salgskanaler.

Selv om Shopify POS kan brukes i nesten alle land i verden, bør det nevnes at tjenesten kun anbefales i forbindelse med Shopify Payments og integrert Shopify-maskinvare som kun er tilgjengelig i visse markeder.

Her kan du lese mer om Shopify POS.

Instagram

Tall indikerer at Instagram for tiden brukes aktivt av mer enn 1 milliard brukere per måned. Med Shopify kan du selge varer i nettbutikken din via Instagram.

Salg via Instagram gjøres ved å legge til såkalte «tags» for varene du vil selge. På denne måten kan du sende dine følgere på Instagram direkte til en produktside når de klikker på et produkt som er merket med en “tag”. Dette er en løsning som er blitt spesielt populær blant påvirkere (influencere).

Facebook

Du kan også koble profilen eller siden din på Facebook til nettbutikken. Mange brukere oppretter i tillegg en Facebook-butikk (“Facebook Shop”). Dette betyr at Facebook-besøkende og de som liker siden din kan få tilgang til en knapp som sier “Handle” i menyvalget på siden din.

Med denne integrasjonen får du i utgangspunktet en klonet nettbutikk for Facebook.

Chatte-apper

Det er integrert funksjonalitet som lar brukerne markedsføre produkter med alle kjente chatte-apper. Dette er enda en kanal som har vist seg å gi fantastiske resultater blant de som bruker den.

Chattetjenester generelt, for eksempel Whatsapp og Messenger, er forskjellige fra andre kanaler fordi produkter kan deles i private meldinger. Private meldinger og anbefalinger har relativt stor innvirkning på konvertering i forhold til andre kanaler.

Amazon

Amazon regnes som et av de største markedene for e-handel i verden. I USA er Amazon en ekstremt vanlig kanal blant e-detaljister.
Det er vanskelig for oss i Norge å forstå den enorme effekten Amazon vil ha på det nordiske netthandelsmarkedet når selskapet først har etablert seg. Det er derfor vår anbefaling at du bygger en nettbutikk med en plattform som er integrert med Amazons plattform.

Shopify er allerede satt opp og klar til bruk for Amazon, men det finnes andre alternativer på markedet også. Du bør imidlertid unngå å velge en plattform som ikke støtter salg via Amazon.

Pinterest

Shopify er også integrert med Pinterest, en app som lar brukere lagre “pins” for produkter de er interessert i. Pinsene inneholder lenker med produktinformasjon (bilder, produktbeskrivelser, dimensjoner osv.)

Pinterest har utviklet seg til å bli en av de mer fremtredende markedsføringskanalene i verden. Tjenesten er enkel å bruke og lar deg nå mer enn 400 millioner brukere.

Betalingsløsninger: Vipps Norge, PayPal, Klarna, debetkort

Uansett hvilken plattform du velger å bruke for din nettbutikk, anbefaler vi at du sikrer at tjenesten du vil bruke har gode betalingsløsninger for markedene dine.

Du bør også ha en uttalt visjon. Hvor er selskapet ditt og i hvilke markeder kan du operere om 3-5 år? Ulike plattformer tilbyr brukere betalingsløsninger som er skreddersydd til forskjellige markeder.

Shopify er en internasjonalt stor plattform. Derfor har brukere som bruker plattformen tilgang til et bredt spekter av betalingsløsninger.

Det finnes nesten 50 integrerte kontant- og betalingsløsninger for forskjellige markeder som Shopifys brukere kan benytte seg av. For Norge er PayPal, Vipps. iZettle og Klarna to av de mest populære tjenestene. Selvfølgelig er det også mulighet til å belaste via debetkort (Visa, Mastercard etc.) og faktura.

Et godt alternativ for alle som ønsker å teste dropshipping

En grunn til at vi anbefaler Shopify som det beste alternativet for Norge, er at plattformen er integrert med gode tjenester for dropshipping.

Dropshipping betyr at du kan selge produkter i nettbutikken din uten å være ansvarlig for frakt og logistikk (lager og innkjøp). Produkter som selges i din nettbutikk blir levert direkte fra din leverandør til kunden din.

Her kan du lese mer om dropshipping for Norge.

Shopify er integrert med Oberlo, en portal for dropshipping. Oberlo er en app som du som bruker kan benytte deg av gratis.

Appen gir deg tilgang til hele AliExpress-serien, i tillegg til produkter fra andre leverandører. Du kan nå få tilgang til hundretusener av varer som du kan selge i nettbutikken din, uten å måtte kjøpe og lagerføre de aktuelle varene.

En fordel med Oberlo er at du kan laste opp all produktinformasjon direkte til nettbutikken din.

Du laster ned og installerer appen. Deretter finner du produktene du vil selge i nettbutikken din, og importerer dem fra Oberlo til din nettbutikk. Du kan laste opp all produktinformasjon som bilder, priser og dimensjoner. I praksis betyr dette at du kan legge til, erstatte eller fjerne produkter på kort tid.

Kort om Oberlo:

 • Oberlo er en app som bare kan brukes for nettbutikker som er opprettet i Shopify.
 • Appen er gratis å bruke (gratisversjonen kan brukes for opptil 50 bestillinger og 500 produkter.)
 • Du kan endre og tilpasse pris og annen produktinformasjon for varene du importerte til nettbutikken din.

Les hele artikkelen vår om Oberlo her

Populære designmaler – «Themes»

Det er over hundre temaer («themes») å velge mellom. Noen av disse er helt gratis å bruke. Å velge et tema som passer din nisje og type butikk er viktig for lønnsomheten din.

En ulempe med Shopify er at det er et dårlig utvalg av gratis temaer.

Du kan starte med en gratis designmal/tema for å teste plattformen og eventuelt kjøpe et annet tema senere. Temaer som ikke er gratis å bruke, koster vanligvis $200-350.

I Shopify Theme Store finner du et stort utvalg av temaer som passer for alt fra salg av kunst på nett til hjemmeinnredning og skjønnhetsprodukter.

Planlegg Shopify Plus for store selskaper

Denne guiden er hovedsakelig rettet mot gründere og selskaper som er i oppstartsfasen. Som et resultat bruker vi ikke så mye krefter på å gjennomgå Shopifys tjenester som er beregnet på store og mer sammensatte selskaper.

Plattformen har imidlertid også tjenester som er rettet mot store og mer sammensatte kunder. Plussplanen, som er beregnet på multinasjonale selskaper med høy omsetning, skiller seg fra de andre avtalene. Tjenesten er designet for kunder som har ekstremt høye krav til alt fra hastighet til ledig plass.

«Plus» -planen gir deg også innloggingstilgang for et ubegrenset antall administratorer og brukere. Selvfølgelig er det også muligheter for tilpasninger og integrasjon med andre systemer. Plusskunder er også privilegert på den måten at de har dedikerte kontaktpersoner og premium support.

Sammendrag

 • Shopify er en av verdens ledende nettbutikkløsninger.
 • Plattformen er et av de mest populære alternativene i det norske markedet.
 • Tjenesten er for eksempel integrert med populære betalingsløsninger i det norske markedet (Vipps, Klarna, Paypal, etc.)
 • Shopify passer for både gründere og store selskaper som vil selge både gjennom fysiske butikker og på internett.
 • Tjenesten er enkel å bruke og passer for nybegynnere. Plattformen er «skalerbar» og gir gode forutsetninger for vekst og ekspansjon.
 • En ulempe med Shopify i det norske markedet er at Shopify Payments ikke kan brukes i Norge. Derfor må man betale en transaksjonskostnad (akkurat som for andre plattformer i Norge). Vi tror imidlertid at Shopify er den beste plattformen for Norge i de aller fleste tilfeller.
 • Shopify gir deg tilgang til et enormt utvalg av apper. En populær app i Norge er dropshipping-portalen Oberlo, som gir brukere tilgang til hundretusener av artikler.
 • Her kan du lese mer og teste Shopify for Norge gratis uten forpliktelser.

Om Forfatter

Jacob

Om Forfatter

Hei, jeg er Jacob

Jeg har jobbet med med e-handel i mer enn 5 år. Jeg utvikler nettbutikker for bedrifter og skriver i tillegg artikler beregnet for gründere og startups som ønsker å komme i gang med sin egen nettbutikk.