PayPal som betalingsmetode i Norge: Råd til nettbutikk eiere

Jacob

Jacob

Sist oppdatert:

betalingsløsninger i norge

PayPal er en velkjent betalingsmetode, og nesten alle bedriftseiere bruker den. Men hvor mye av det stemmer for norske e-handelseiere. Når det kommer til betalingsmetoder for nettkjøp, foretrekker et flertall av forbrukerne i Norge å kunne betale med kredittkortet eller debet kort.

I følge statistikker kortbetalinger ansvarlige for 85 % prosent av varebyttene (Statista.com). Vipps står for 52 % av betalingene, etterfulgt av Faktura og deretter PayPal, som brukes 24 % av tiden. Andre studier viser at flere norske kvinner bruker faktura alternativet når de foretar en betaling på nettbutikker, mens flere menn er interessert i å bruke PayPal som betalingsmetode når de handler.

statista kortbetalninger i norge

Ser du på statistikken ovenfor, kan du utlede nettbutikk bruken for den norske regionen, og vurdere de beste måtene for bruk av PayPal i Norge.

Det å handle på nett har over tiden blitt stort i Norden, og selv om forbrukere i Norden foretrekker som regel å bruke sine egne betalingmetoder (Vipps, Klarna, iZettle osv.) er PayPal fortsatt et flott alternativ å tilby på sitt nettsted som en betalingsmetode.

PayPal er enkelt å tilby på nettbutikken din. I Norden er det massevis av godt kjente betalingsmetoder på velge mellom, og de er ofte noe billigere å bruke for forbrukerne (transaksjonskostnader).

Sjekk ut artikkelen vår om de beste betalingsleverandørene for e-handelsbedrifter i Norge her.

Hva er PayPal?

Før du kan begynne å finne ut hvordan du kan bruke PayPal for din Shopify, Wix eller annen virksomhet, så må du ha full forståelse for hva PayPal er og hvordan det virker. PayPal har vært på markedet lenge og er en veldig enkel plattform for å både sende og motta penger over, men dessverre så er det veldig mange som ikke har satt seg inn i hvordan de kan bruke denne plattformen.

PayPal var å finne på nett lenge før kryptovaluta, selv om det er viktig å ikke forveksle disse to, så er det mye likt med de. Det er mest kjent at PayPal overføringer blir gjort i amerikanske dollar, men det er ikke de eneste valutaene som er tilgjengelig gjennom PayPal.

Enten du har en brukskonto, kredittkort, debetkort eller annen konto, vil PayPal fungere som en digital lommebok for kontoen din. Den kobles til en av kontoene dine, og når du vil overføre penger fra kontoen din, vil enheten som styrer kontoen sende pengene dine til PayPal-lommeboken din.

Du kan gjøre dette selv og ta pengene dine og legge dem i PayPal-lommeboken din, eller du kan betale en regning til noen, og pengene går fra kontoen din til deres PayPal-lommebok.

PayPal og lokale betalingsmetoder

Når pengene først er inne i lommeboken, kan de gjøre en av to ting. Den kan betales ut til noen direkte i PayPal-lommeboken deres, eller du kan ganske enkelt beholde den i PayPal-lommeboken din. PayPal-pengene går deretter fra en lommebok til en annen.

Når de overføres til den andre personens lommebok, kan de ta pengene og gjennom en transaksjonstid på tre til fem virkedager kan pengene settes inn på banken, kredittkortkontoene eller hva de bruker.

Zettle by PayPal (tidligere I-Zettle) er et annet alternativ til PayPal som du kan sjekke ut. Det er en ganske ny betalingsleverandør som opprinnelig ble utviklet av et svensk fintech-selskap, men senere kjøpt opp av PayPal. Zettle By Paypal er et suverent alternativ for nettbutikker som fokuserer på omnikanal.

Hva er spesielt med PayPal for bedriftseiere?

Om du overfører penger fra banken din til PayPal, fra PayPal til en annen bank, vil denne overføringen ikke være underlagt noen gebyrer, avhengig av om det er en spare- eller brukskonto. Hvis du har en selgerkonto, må du betale forhandler avgifter på den.

Denne avgiften vil stå for alle kredittkort betalingene dine. Kunder trenger ikke å betale denne avgiften, men tjenesteleverandører må betale denne avgiften. Denne avgiften vil variere avhengig av kortet du bruker. Ved bruk av PayPal i Norge kan det faste gebyret for personlige transaksjoner ligge rundt 2,80 NOK.

Betale med PayPal i norge

Hvis du er en leverandør på PayPal, og du oppretter en faktura og sender den til kunden din. Den kunden vil få den fakturaen og de vil betale den med et kredittkort.

Når de åpner e-posten sin, ser de fakturaen fra deg, de kan enten betale deg fra deres PayPal-bedriftskonto eller bruke kredittkortet deres i stedet. Når fakturaen går til personen og de betaler den, henter tredjeparts selger kontoen inn en prosentandel av bestillingen din.

Nettbutikker når de mottar betaling fra kunder vil få et transaksjonsgebyr fjernet fra kontoen som et fradrag for salgsgebyr.

Om du har PayPal-lommebok, og en annen persons bankkonto, når du tar inn pengene, går de i PayPal-lommeboken din, og pengene kan sitte der så lenge du vil. Når pengene er på kontoen din, må de enten gå inn i noens lommebok, eller sprette fra lommebøker til bankkonto.

Totalt sett fungerer PayPal-systemet som en digital lommebok som kryptovaluta. Imidlertid, i motsetning til kryptovaluta, fungerer PayPal som mellommann, mens kryptovaluta ikke har en mellommann. PayPal vil sikre alle transaksjoner for norske bedriftseiere, så de trenger ikke å bekymre seg for noe.

Sikkerhetspolitikk og betalingsmåter

Mange bedriftseiere lurer fortsatt på sikkerhetsbekymringene til PayPal i Norge, og stiller spørsmålet «Er det trygt å bruke PayPal?” Du må innse at PayPal har vært på toppen som betalingsalternativ i lang tid, og mange store institusjoner stoler på denne metoden som betalingsalternativ. Mange mindre selskaper som Venmo og andre bruker å være den eneste betalingsmetoden som håndterer transaksjoner fra hele verden.

PayPal har en lang merittliste og en god historie med pålitelighet. De har også et veldig sterkt krypteringssystem for å holde transaksjonene dine trygge. En av tingene PayPal gjør for å holde den økonomiske informasjonen din trygg, er at den ikke deler finansiell informasjon med noen.

Den fører heller ikke oversikt over dine personlige opplysninger. Ingen av viktig informasjon krysser veier, og alt stopper med PayPal mellom en transaksjon.

PayPal har også kjøpsbeskyttelse for nettsider for både kjøpere og selgere. En av de flotte tingene med at PayPal er ledende i denne bransjen, er at de har lært av alle feilene andre betalingsløsninger har gjort. Beskyttelse mot kjøp av nettsider sikrer kjøpere og selgere for å logge en tvist om transaksjonen.

PayPal har en utrolig konfliktløsning som e-handelsbedrifter i Norge kan dra nytte av.
De sporer alt som skjer mellom kjøper og selger gjennom en nettplattform, og har en historie om alt som foregår. De har også en tidsbegrensning på beskyttelsen avhengig av kjøp og pris.

Paypal i din nettbutikk

Derfor, om du er en norsk selger, og noen kjøper produktet ditt på Woocommerce, Wix, Shopify og de har noe galt med det etter 60 dager med bruk og produktet var ikke ment å vare så lenge. I dette tilfellet, hvis klienten prøver å returnere den utenfor det vinduet, kan du holde deg beskyttet som selger fordi du vil få holde varelageret ditt rent og fylt og ikke tape penger på falske returer.

Hvis du vil overføre penger til PayPal-kontoen din, er alt du trenger å gjøre å gå til nettsiden og logge deg inn. Pass på at du har bankkontoen din knyttet til din PayPal konto før du gjør dette. Etter at du har logget på PayPal-kontoen din, er det mange måter du kan overføre penger fra bankkontoen din til PayPal-kontoen din på.

Du kan trykke på alternativet «Legg til penger» og du vil få et grensesnitt der du må velge mellom de forskjellige alternativene å legge til penger fra, sammen med beløpet du må velge mellom.

En annen måte er å trykke på overføre penger under saldoen din, og dette vil tillate deg å overføre penger fra saldoen din. Hvis du klikker på dette alternativet, kommer du til det samme vinduet for en PayPal-kasse.

Oppsummering

  • Selv om PayPal er en av de ledende betalingsleverandørene i verden, står PayPal kun for noen få prosent av de totale markedsandelene på det norske e-handelsmarkedet.
  • PayPal er enkelt å sette opp og du kan opprette en gratis konto og teste tjenesten. PayPal brukes ofte av norske nettbutikker, som et komplement til andre mer etablerte betalingsleverandører i Norge.
  • For å få en sterkere posisjon som betalingsleverandør i Norden kjøpte PayPal nylig iZettle (Zettle by PayPal). Zettle by PayPal er en av de beste og mest moderne betalingsmetodene for virksomheter som fokuserer på omnikanal i Norden.
  • Det finnes mange andre alternativer for e-handelsbedrifter som ønsker å finne gode betalingsløsninger for Norge. Vi har listet opp de beste og mest populære betalingsløsninger for Norge her.

Om Forfatter

Jacob

Om Forfatter

Hei, jeg er Jacob

Jeg har jobbet med med e-handel i mer enn 5 år. Jeg utvikler nettbutikker for bedrifter og skriver i tillegg artikler beregnet for gründere og startups som ønsker å komme i gang med sin egen nettbutikk.