Drop shipping med Oberlo i Norge & Europa

Jacob

Jacob

Sist oppdatert:

Jeg mener dette er den absolutt enkleste måten å teste metoden hvis tanken er å koble nettbutikken til en leverandørportal for drop shipping. Det finnes flere lignende leverandørportaler som tilby tjenester til e-handel detaljister å selge en hel rekke produkter fra forskjellige leverandører. Blant de største leverandørportalene er Amazon, AliExpress og Oberlo.

I det Norske og Europeiske markedet anbefaler vi å benytte Oberlo som det beste alternativet når det kommer til frakt.

Med Oberlo får du en veletablert plattform som gir tilgang til over hundre tusen artikler å velge mellom. Dessuten er Oberlo gratis, forutsatt at du har en nettbutikk med Shopify.


Slik fungerer en leverandørportal

I hovedsak betyr dropshipping at du er alene om ansvaret for markedsføring og salg av produkter levert av en såkalt “dropshipper”. Hver gang et produkt blir solgt i din nettbutikk, sendes bestillingen videre til leverandøren din (“dropshipperen”) som så er ansvarlig for levering av varen direkte til kunden din. Du kan lese mer om dropshipping i Norge her.

Du kan kontakte leverandører som tilbyr denne salgsløsningen direkte om det er enkelte leverandører du er interessert i å samarbeide med.

Er det gjensidig interesse for et slikt samarbeid, kan dere på egenhånd opprette en kontrakt for dropshipping med den eller de leverandørene du ønsker samarbeid med. For deg som e-handler kan dette være en stor fordel å ha muligheten til å selge leverandørens produkter uten å måtte kjøpe og lagerføre de aktuelle varene.

Denne fremgangsmåten for samarbeid er dog noe uvanlig og kan by på enkelte problemer. Problemstillingene kan være som følger:

Det blir din oppgave å overbevise leverandøren om fordelene ved et samarbeid. Dette kan være vanskelig i en oppstart og da kanskje spesielt i Norge hvor denne typen samarbeid er veldig uvanlig. Ofte kreves at du allerede har et større salgsvolum for å lykkes med et slikt samarbeid.
Dere må sette opp en avtale (SLA: ting som leveringstider og andre forskrifter). Og du vil måtte forhandle provisjon, insentiv eller inntjening per solgte produkt.

Dette kan gi dårlig fleksibilitet og kan være en tidkrevende løsning. Dessuten kan det være vanskelig å bytte til en annen leverandørs produkter om produktene du allerede har gjort avtale på viser seg å selge dårligere enn antatt (høy exit-barriere).

«Fordi det er problematisk for e-detaljister å få til et samarbeid for dropshipping på egen hånd, er det nå stort sett selskaper (leverandørportaler) som håndterer dette for e-detaljister.»

Slik fungerer det:

Ved bruk av en portal går flere leverandører som ønsker å tilby e-forhandlere produktene sammen for å selge sine produkter via dropshipping.

Selgere blir med i portalen og får tilgang til alle leverandørenes produkter på ett og samme sted. Din innkjøpspris for produktet er allerede satt og som oftest vil du selv kunne velge hvor mye du ønsker i inntjening per produkt. Alle bestemmelser og leveringsbetingelser er ferdig forhandlet og klare.

Du som e-detaljist kan nå bestemme hvilke varer du vil selge og enkelt sammenligne priser, kvalitet, leveringstider og så videre. Ofte vil du finne at flere leverandører leverer det samme eller lignende produkt og dermed konkurrerer mot hverandre.

Enkelte leverandør portaler har integrerte e-handelsplattformer, disse portalene som tilbyr en slik tjeneste tilbyr at du importerer produkter direkte til nettbutikken din. Du vil kunne spare mye tid ved å slippe å måtte legge inn hvert enkelt produkt manuelt i nettbutikken din.

Les mer: Velg riktig nettbutikk leverandør for din virksomhet

Som forhandler bør du velge en stabil portal

Selskapet Droshi har lenge vært ansett som en av de beste portalene blant Norske e-detaljister, dessverre har de nå i en tid hatt likviditetsproblemer. Av den grunn råder vi gründere og e-detaljister til å se vekk fra Droshi.

Derimot er Oberlo en internasjonal og veletablert tjeneste som du kan benytte helt gratis. Her får du tilgang til et enormt utvalg produkter i alle kategorier som du kan selge i nettbutikken din.

Slik starter du enkelt opp med Oberlo:

  1. Først starter du en nettbutikk med Shopify: Du finner alle trinnene for å opprette en nettbutikk her. (Hvis du vil teste dropshipping via Oberlos leverandørportal er du nødt til å starte butikken din med Shopify siden Oberlo ikke er kompatibel med andre plattformer. (Har du derimot allerede opprettet en nettbutikk på en annen plattform, for eksempel med WooCommerce er det andre plattformer vi kan anbefale. Leverandørplattformen AliDropship er det nest beste alternativet etter Oberlo).
  2. Så lager du deg en gratis konto på Oberlos hjemmeside.
  3. Du bør tenke på at du som gratisbruker har du visse begrensninger. Per måned vil du bare kunne selge opptil 500 varer og håndtere 50 bestillinger. Like fullt er dette en fin måte å komme i gang på og for å teste hvilke produkter som selger. Om du skulle bestemme deg for å oppdatere senere og slik selge flere produkter og håndtere flere er ordre er prisen rundt $29/måned.

De viktigste fordelene med produktet

Blant alle plattformene som tilbyr disse tjenestene er Oberlo den desidert enkleste og beste. Før var Droshi et svært interessant alternativ for Norge og Nord-Europa. Men nettopp fordi selskapet var så lite har de hatt økonomiske vanskeligheter. Derfor mener vi at det er en stor risiko knyttet til bruk av portalen når det er lignende tjenester på markedet som er gode og bedre etablert.

Det er ingen stor forskjell mellom Oberlo og AliDropship, men Oberlo er gratis og ikke minst bedre etablert for det Norske markedet.

Med Oberlo har du for tiden mer en 400 000 artikler å velge mellom. Mange av disse vil dessuten være de samme eller i samme sjanger som de du har tilgang på via Aliexpress.

Oberlo gir deg mulighet til å importere all produktinfo for produktene du ønsker å selge til din nettbutikk. Slik vil du spare mye tid og med noen få enkle klikk kunne endre varer som selger dårlig osv.

Dessuten kan du gjøre endringer i etterkant som å endre priser, produktbeskrivelser, mål osv.

Om du ikke har en eksisterende nettbutikk og er ute etter å teste dropshipping, er det lurt å velge enten WooCommerce eller Shopify. Disse har begge gode systemer for å laste produkter direkte fra deres dropship-portal og rett inn i nettbutikken din med få klikk.

Spesielt anbefaler vi Shopify som er den absolutt beste plattformen, men igjen avhenger dette av hvilke behov du har. Skal du bruke Oberlo, må du også benytte Shopify.

Les mer om Shopify og test gratis her.

Det finnes naturlig nok en rekke plattformer i markedet som er brukbare til å bygge sin egen nettbutikk. Blant dem vi ser som de beste er det kun Wix som ligger bak når det kommer til dropshipping. Det finnes dog alternative løsningsapper for Wix som gjør dropshipping mulig. Disse er imidlertid mer eller mindre uprøvd for det Norske markedet. Derfor vil vi anbefale at du avventer å lage nettbutikken din med Wix om du skal teste dropshipping.

Med Oberlo har du et stort utvalg artikler helt gratis. Dermed kan du selge produkter direkte med tjenesten uten å måtte investere en eneste krone.

Sammendrag

  • Vi mener at Oberlo er det absolutt beste alternativet med tanke på fraktforsendelse for deg som ønsker å teste en leverandørportal.
  • Du kan bruke Oberlo gratis opp til 500 produkter. Man registrerer seg som bruker og benytter tjenesten for testing så lenge man ønsker. (Om du så bestemmer deg for å oppgradere til en betalingsversjon er prisen rundt $29 i måneden.
  • Plattformen Oberlo er kun integrert med Shopify Norge. Du kan teste Shopify helt gratis.
  • Har du allerede en eksisterende nettbutikk, i form av for eksempel WooCommerce anbefaler vi at du tester AliDropship. Dette er en lignende app for dropshipping, men er til sammenligning ikke gratis.
  • Den siste interessante plattformen er Droshi. De er imidlertid en liten bedrift som for tiden er nede på grunn av likviditetsproblemer. Vi mener derfor du bør se vekk fra denne enn så lenge.

Om Forfatter

Jacob

Om Forfatter

Hei, jeg er Jacob

Jeg har jobbet med med e-handel i mer enn 5 år. Jeg utvikler nettbutikker for bedrifter og skriver i tillegg artikler beregnet for gründere og startups som ønsker å komme i gang med sin egen nettbutikk.