Webnode for profesjonelle nettsider, blogg og nettbutikk

Jan Kenneth Hansen

Jan Kenneth Hansen

tilbyr et stort utvalg av maler og funksjoner

Trenger du en enkel og stilren nettside som har alle funksjoner du trenger for optimalisering og design? Webnode tilbyr et stort utvalg av maler og funksjoner som du kan integrere på nettsidene dine, slik at du kan opprette en profesjonell og optimalisert hjemmeside på få timer.

Med enkle og intuitive menyer for redigering og opprettelse av nye sider, er det mye som er bra med denne nettsidebyggeren. Men hvem passer løsningen best for?

det er mye å like med denne nettstedsbyggeren

Vi har alle forskjellige behov. Enten det er informative og elegante hjemmesider, nettbutikk eller blogg, finnes det nettsidebyggere som speialiserer seg innenfor hver av disse feltene.

Webnode er intet unntak, og vi skal gå gjennom mulighetene med denne plattformen, og hvilke priser du må betale for å få en fullverdig hjemmeside du kan være stolt over.

Les mer om Webnode og prøv den gratis her.

Webnode funksjoner og maler

Når du logger deg inn første gang får du valget mellom å opprette nettbutikk eller en vanlig hjemmeside. Etterpå får du hundrevis av spennende maler å velge mellom, og alle kommer med eksempler på hvordan du skal for eksempel legge til blogginnlegg, sider og produkter.

Å følge malene er derfor veldig enkelt, i og med at du slipper å gjette deg frem til hva slags funksjoner og muligheter plattformen har.

Malene er bygget slik at du kan legge til seksjoner selv. Enten du ønsker å legge til prisplaner, de neste blogginnleggene, eller kanskje et kontakt- eller abonnementsskjema, kan du enkelt velge dette ved å klikke på “+” under siste seksjon du la til.

Her er de største fordelene med å bruke Webnode:

 • Maler – velg blant hundrevis av maler hvor du kan redigere alt i fra bilder, fonter og legge til seksjoner enkelt ut i fra en rekke forskjellige funksjoner.
 • SEO – Du kan manipulere URL-adresser, metabeskrivelser og kjøre analyser av nettsidene om hvilke innlegg som driver inn mest trafikk over tid.
 • Online Backup – Slette du noe du ikke skulle gjort? Med online backup kan du tilbakestille nettsiden slik den opprinnelig var slik at du ikke mister verdifulle innlegg eller endringer du allerede har lagret.
 • Bloggfunksjon – Alle trenger en blogg i dag for å skrive artikler og optimalisere nettsidene for søkemotorene. Her får du et profesjonelt og stilig oppsett for blogg- og artikler på nettsiden med på alle prisplaner.
 • Nettbutikk – Du kan opprette en enkel nettbutikk og legge til flere prisvariabel på produktene i forhold til størrelse, ekstrafunksjoner og mye mer. Du kan legge til Paypal, Klarna eller Vipps for å kunne motta betalinger med en rekke forskjellige betalingsløsninger.
 • Medlemsregistrering – Om du ønsker å lage en sosial plattform eller tilby abonnementstjenester, får du ubegrenset medlemsregistrering med Profi-abonnementet.

Hvem passer plattformen for?

Webnode passer best til hjemmesider og blogger. Med et stort utvalg av lekre maler som er enkle å redigere, kan du få på plass en profesjonell nettside i løpet av få timer. Plattformen er ekstremt intuitiv og enkel å bruke for personer som ikke er webutviklere:

 • Kanskje du vil lage en personlig nettside for familie og venner hvor de kan oppdatere daglig med egne kontoer?
 • Trenger borettslaget ditt en egen hjemmeside hvor de kan sende inn forslag og henvendelser til styret på en enkel måte?

Det er utrolig mange muligheter med denne plattformen for å skape enten profesjonelle firmasider eller personlige hjemmesider med enkle maler å følge.

De har også en helt greit nettbutikkløsning i tillegg. Men selv om nettbutikkløsningen er enkel å bruke, mangler det noen vesentlige funksjoner for å bygge en stor nettbutikk.

Selve nettsidebyggeren er ganske enkel å forstå for nybegynnere som ønsker å utvikle egne nettsider. I tillegg har du alle viktige verktøy for å optimalisere nettsidene dine og spore utviklingen av trafikk over tid.

Prisene sammenligne med andre aktører på markedet er også veldig konkurransedyktige med tanke på alle funksjonene som er inklduert i nettsidebyggeren.

Det nettsidebyggeren ikke passer for

Ut i fra vår test virker det som om du ikke kan legge opp subkategorier, og alle produktkategorier havner i den øverste menyen.

Om du skal for eksempel lage en nettbutikk med «Klær» som hovedkategori, så vil du jo gjerne lage subkategorier for «Bukser», «Skjorter», «Bluser» osv. Så nettbutikkløsningen passer best for dem som har et lite produktutvalg og få kategorier.

valuta og mange betalingsalternativer

Selv om du kan velge språk, valuta og mange betalingsalternativer, mangler en veldig viktig betalingsløsning i Norge – Vipps. Du kan selvfølgelig legge denne slik at kundene betaler manuelt til ditt telefonnummer, men det finnes ingen integrert løsning hvor kundene kan plotte inn telefonnummeret direkte på skjermen.

Om du trenger en mer avansert løsning for nettbutikken men vil fortsatt dra nytta av alle designmuligheter med Webnode for hovedsidene, kan du for eksempel implementere Ecwids nettbutikkløsning enkelt med alle andre nettsidebyggerplattformer.

Priser og planer

Webnode er en ganske rimelig tjeneste å benytte seg av sammenlignet med andre nettsidebyggere og nettbutikkløsnigner.

For eksempel er det ingen begrensning til hvor mange produkter du kan legge til i de forskjellige planene, og er kun begrenset til antall GB du får til bilder og produkttekster. Her er prisplanene du kan velge mellom.

PlanPROFISTANDARDMINILIMITED
Pris per måned*255 NOK*155 NOK*95 NOK*55 NOK
DomeneGRATIS1 år1 årIkke inkludert
Lagring7 GB3 GB1 GB200 MB
BåndbreddeUbegrenset10 GB3 GB1 GB
Bruk eget domeneJaJaJaJa
Backup og gjenopprettingUbegrenset5 backupsNeiNei
Søk på nettsideJaNeiNeiNei
Flere språkversjonerUbegrenset2 språkNeiNei
*Priser er oppgitt i USD på Webnode og dette er gjennomsnittlig pris inkludert valutakonvertering ut i fra dagens vekslingskurs.

Skal du starte en nettbutikk eller nettside på norsk må du velge Standard-planen og oppover for å legge til andre språk enn engelsk. Over 50 prosent av kundene til Webnode velger denne planen, men du må også huske på at domenenavn koster penger etter det første året.

Derfor kan det blir rimeligere å velge PROFI-planen over lengre tid, og i tillegg kan du opprette opptil 100 e-postadresser til ansatte, og ubegrenset med plass til dine produkter og annet innhold..

For SEO tilbyr Webnode flere verktøy for å optimalisere nettsider og produktbeskrivelser. Du kan opprette egne URL-adresser, metabeskrivelser, samt få inngående statistikk om trafikken på nettsiden på alle prisplaner.

Om du vil tilknytte Google Analytics verktøy eller Adsense på dine nettsider må du enten velge Standard eller Profi-planen.

Webnode erfaringer og omtaler

Dessverre har nettsidebyggeren fått mange negative erfaringer i kundeanmeldelser på nett, men kun 2,7 i trust score. Kun 66 % av Webnode-brukere har gitt plattformen 5 stjerner (referanse Trustpilot.) Men når man går gjennom disse omtalene, er det flere klager som går på at kunder ikke er klar over alle funksjonene. For eksempel er det enkelte som hevder at du ikke kan redigere URL-adresser.

Dette gjør du enkelt ved å gå inn på “Pages” i menyen og deretter klikke på “SEO page settings”, og så får du tilgang til alle mulige alternativer for SEO som er standard på andre nettsidebyggere.

tilgang til alle mulige alternativer for SEO

Men i et kundebehandlings perspektiv, er alle klager legitime i sin rett. Webnode kunne kanskje brukt mer tid på å lage noen forklarende videoer eller introduksjoner til hvordan systemet fungerer, så vil nok plattformen ha fått mye bedre ratinger. Med en så omfattende løsning, er det ikke rart at kunder har problemer med å sette seg inn i hvordan alt fungerer.

Ellers er kundesupport veldig raske til å svare deg dersom du skulle ha behov for kundestøtte. Du kan nå dem først og fremst på chat når du logger deg inn, og kan hjelpe deg om du står fast på enkelte problemstillinger eller har spørsåml om integreringer på nettsiden du trenger.

Oppsummering

 • Vi anser Webnode som en av de beste alternativene for enkle hjemmesider, blogger og bedriftsnettsider
 • Det kan brukes gratis og har rimeligere prisplaner enn alternative løsninger, i tillegg er det brukervennlig og et av de beste alternativene når det gjelder design.
 • Her kan du se malene som tilbys av Webnode og opprette din egen hjemmeside gratis.
 • Det er fullt mulig å opprette egne landingssider for tjenester eller produkter. I tillegg kan du opprette en enkel nettbutikkløsning.
 • Imidlertid er det ikke et veldig godt alternativ for nettbutikker, hvor vi anser Shopify som en av de beste plattformene innen SaaS. Les mer om Shopify for norske bedrifter her.

Om Forfatter

Jan Kenneth Hansen

Om Forfatter

Hei, jeg er Jan Kenneth Hansen

Jeg jobber hovedsakelig som skribent for flere nettsider og nettbutikker, og publiserer innhold på en rekke forskjellige plattformer. Målet mitt er å hjelpe deg å finne nettbutikkløsningen som passer best for deg ut i fra mine egne erfaringer.